¯`·._.··¸.-~*´¨¯¨`*·~-.,- № ➊ Български пикап форум на научна и философска основа -,.-~*´¨¯¨`*·~-.¸··._.·´¯

Ваша реклама може да се разположи тук.

Ваша реклама може да се разположи и тук.

♥♡・゚:* № ➊ Научно-философски пикап-форум *:・゚♡♥

Автор Тема: Грешки, неверности и пикап-глупости на ilian_790112  (Прочетена 2022 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Pickup_master

 • Administrator
 • Newbie
 • *****
 • Публикации: 25
 • Karma: +0/-0
  • Профил
  • Ел. поща
 Тема за грешките, глупостите и откровените пикап-глупости на ilian_790112 (админ в pickup-project.net).

 Вече споменах за някои от грешките и глупостите относно пикапа на този ilian_790112 ето тук, но тази тема е за по-обстоен поглед върху нещата, които са грешни, неверни или направо очевидни глупости. Ще ги давам лека-полека, за да се учат хората и да видят колко не става той за преподавател/учител по пикап.
« Последна редакция: юли 30, 2016, 04:53:09 pm от Pickup_master »

Неактивен Pickup_master

 • Administrator
 • Newbie
 • *****
 • Публикации: 25
 • Karma: +0/-0
  • Профил
  • Ел. поща
Относно "Вътрешна игра, ранг и атракшън"
« Отговор #1 -: юли 30, 2016, 08:21:38 pm »
 Да започнем с писанията му, свързани с "Вътрешна игра, ранг и атракшън". Ако се вярва на думите му от някакъв чат ilian_790112 е завършил не психология, антропология, философия, социология или нещо подобно, а просто ТУ (Технически университет). Цитирам:
Цитат
[28/10/2008 21:27:03] ilian_790112 каза: az sam zavarshil tehnicheski universitet

 С такова образование човек (отделен е въпросът и дали въобще се е обучавал отговорно и качествено) да чакаш да те научи на правилен пикап е като да чакаш от умрял писмо. Веднага и се убеждавам като му чета разни грешки, неверни неща и големи глупости, но ще бъда, разбира се, по-конкретен.
 Човекът използва словосъчетанието "добър body language". Явно е "трудно" да се преведе на български от английски това като "език на тялото" и да набере "добър език на тялото".
 Не можело да гледаш негативно на живота си и на хората около теб, и да си успешен в пикапа. Още в началното обучение по философия се прави разлика между "възможно", "вероятно", "невъзможно"; Учи се за формална, абстрактна и реална възможност. Е, Илиянчо такива неща сигурно не са го учили, та е сигурен, че "не може", т.е. невъзможно е. Аз пък ще ви река, да си знаете, че има хора негативисти и/или песимисти, които си гледат негативно на собствения живот, а и на хората около тях, но това никак не им пречи да са привлекателни и да привличат, и да си нямат пробели с противоположния пол. Не казвам, че не е добре човек да по-позитивен, напротив. Само оборвам мнението му, че "не можело", ако си негативно настоен. За всеки влак си има пътници. Някои си харесват по-негативните, по-серт хората. Вдъхвали им сила, големи мъже били (примерно фенките на турския политик Ердоган развиват подобни обяснения).
 Следващата наивност и заблуда от него - по начина, пише, по който правиш едно нещо в живота си ти правиш всичко останало. Ако, значи, си човек, който лесно се отказва, когато срещне някоя трудност и в пикапа ще стане същото. Това е то механичното и повърхностно мислене. Това, уверявам ви, въобще не е вярно. Човек може по един начин да прави нещо (например да е отдаден на хобито си и с часове да чете, примерно, за прабългари и авари, но в същото време да не може така напълно да се отдаде на готвене, да речем.) В пикапа пък още повече нещата може да са различни, защото това зависи от това доколко човек има нужда от жена/мъж, доколко конкретния обект му е интересен, доколко е влюбен. Знаем, че "любовта прави чудеса" - даже и много мързелив човек (в други области на живота) може да се изпълни с енергия при влюбеност и да "не го познаеш" по креативност, усилия и какво ли не, когато става дума за неговата изгора.

Не било лесно да си милионер. Човекът, вероятно се опитва да каже, че не е лесно да СТАНЕШ милионер. Понеже мисля, че на повечето милионери не им е толкова трудно да си бъдат милионери, и им е доста по-лесно от на тези от средната класа и по-надолу.

Истинските неща сега. За "истинските неща в живота" разбираме, че изисквали време и усилия, и отдаденост. От научно-философска гледна точка (каквото и точно да се разбира под "истински неща") някои от тях наистина изискват това, но други са сравнително-лесно постижими. И обратно - някои "неистински" неща, незаслужаващи си, изискват за постигането си много време и усилия, и отдаденост. Ако трябва да сме екзактни. Истинско/истина е логическа, а не онтологическа категория, както посочва философът Г. А. Брутян. Той даже има един много хубав риторичен въпрос: "Може ли да ми покажете една неистинска маса?"

 Ако някой се откажел да става пикап артист, според Илиянчо това значи да "прекараш живота си в мизерия". То вярно, че има хора с фикс-идеи, ама чак пък такава фиксация на тема "жени"... все едно, че всичко друго е безсмислено и каквото и да имаш - здраве, пари, духовен живот, екскурзии, не си ли станал пикапджия - мизерия...

 За увереността - тя идвала от това да знаеш какво искаш,  да знаеш какво цениш, че ти допринасяш за доброто на хората около теб, че им даваш от своята позитивна енергия и настроение и, че ти ги вкарваш във твоя свят, където те се чувстват добре. Има нещо иронично точно тези хора да ми говорят за добрина и добро, нали? Но аз искам да обясня нещо за увереността - ако я нямаш по рождение (темпераментово), то тя идва най-вече от успехите, които постигаш. Ако си правил нещо много пъти и се е получавало много пъти, то увереността ти е на високо ниво. Ако постоянно се проваляш, то и увереността ти страда, независимо че знаеш какво искаш (то трябва да си някакъв имбецил, че да не знаеш), какво цениш и какво допринасяш...

Илиян смята, че затова толкова ги е страх от отсвирване и неодобрение, защото приемали, че мнението на една жена, която дори не ги познава е по-ценно от тяхното собствено. Много едностранно, повърхностно. Страхът от отсвирване/неодобрение/разкарване/отказване/отказ или както там си изберете да се нарича, идва не единствено и не винаги от точно това. Има и други фактори - например някои ги е страх, че ще се изложат пред хората около тях и жената (респективно - около тях и мъжа); има и плашещи се от това, че може жената да изхистеряса и да ги овика, да ги удари, да побегне да търси полиция (милиция); има и хора, които ги е страх да не наранят (уплашат) самата жена... Толкова много причини има за страх, та самото основание за страха да се сведе само до важността на конкретното женско мнение, си е детинско и повърхностно отвсякъде.

Накрая малко за митовете и легендите за жените (всички жени, разбираш ли, без изключение). Илиян ни светва, че:

1. Жените било много добри в това да улавят какво е вътрешното състояние. на мъжете Те тези жени, сякаш си имали "радар" за това.

Ако човекът имаше повече житейски опит и да беше поне стоял до различни жени и да вижда как правят грешки в преценката на много вътрешни състояния (и на мъже, и на жени) нямаше да ни разправя такива радарни приказки. Мъж или жена - ако нямаш достатъчно интелект, опит, емпатия (ако такива като Илиянчо знаят какво значи въобще), то няма да уловиш почти никакви вътрешни състояния, а само ще си въобразяваш и проецираш, достигайки само по случайност до верни изводи.

2. Само от това как един мъж бил заговорил жена; от неговото излъчване тези супер-жени долавяли как се справя този мъж с всяка една област от живота си.

Тези жени не само са супер-жени. Те са направо конкуренти на супер-компютрите и на бог Тор взето заедно. А, който вярва, че наистина има такова "долавяне" у жените, значи интелектуално не е нещо кой знае какво.
 Жените или мъжете могат да долавят много неща, но доколко ги долавят и, ПО-ВАЖНОТО, доколко правилно ги интерпретират, това е въпросът. Ама върви му обяснявай на Илиян!


3. Жените искали/търсели/харесвали персоналност, сила, лидерство.

Пак генерализации, които са неправилни. Има си жени, които обичат по-слаби, по-нежни, по-женствени мъже. Има и такива, които просто обичат те да са силните, те да са водещите. Това може и да се разбере много добре, ако човек е чел и поназнайва нещата на психолога А. Адлер. Е, Илиян в ТУ-то не са го учили на това.

Неактивен Psy

 • Newbie
 • *
 • Публикации: 3
 • Karma: +1/-0
  • Профил
Re: Грешки, неверности и пикап-глупости на ilian_790112
« Отговор #2 -: юли 30, 2016, 10:29:10 pm »
Абе зле е тоя.

Неактивен Pickup_master

 • Administrator
 • Newbie
 • *****
 • Публикации: 25
 • Karma: +0/-0
  • Профил
  • Ел. поща
Re: Грешки, неверности и пикап-глупости на ilian_790112
« Отговор #3 -: август 01, 2016, 09:58:32 pm »
Ами така си е. Продължаваме нататък - относно отговор на ilian_790112 по следния проблем:

Ситуацията била дискотечна (в дискотеката).  Един младеж на 25 години си взел една водка там и като започнал да оглежда това, което става около него видял две момичета, които били сгушени едно до друго. Били със светло-руси, направо "бели" коси и били на може би около 18 г. и 16 г. Очевидно били сестри. Харесали му. Преценил ги като "много красиви" (особено по-голямата) и тъкмо били седнали в дискотеката (да били вътре не повече от 5 минути в онзи момент). Той се усмихнах до уши и се насочил към тях. Те били в периферията на дискотеката. Стигнал до тях и  заговорил тази, която му харесвала повече, а именно по-голямата. Започнал с: "Много сте сладки - много си отивате двете!". Тя отвърнала: "Познай какви сме - приятелки или сестри?". Той рекъл: "Сестри, разбира се.". Тя започнала да се смее, а другата (по-малката й сестра) се била навела доста, за да ги чува какво си говорят, защото те на ухо си говорили, за да се чуват. (Който не е бил в дискотека, само той не знае какъв е зор да си чуеш приказката там и какво викане пада!) Той продължил вече и към двете сестри и с много висок глас, за да го чуват викнал: "Нищо, че сте сестри, много ми харесваш, много си сладка!" (като го адресирал, разбира се, към по-голямата, за което вече стана дума), а после адресирал към сестра й: "Ще ти я открадна за малко, само за един танц, нали може?". Тук, обаче, сестричката се възпротивила с "О не, тя си има приятел!", но младежът вече я бил хванал (кака й) и я изтеглил на 9-10 метра по- към центъра на дискотеката, за да танцуват. Хубаво - да танцуват, обаче малката сестра не се отказала и да си стои на мястото, ами плътно до сестра си се залепила и отишла с нас. Та, уж танцували заедно тримата, обаче младежът го усетил това като "някакво напрегнато такова" - те се смущават едни други и явно се смущават от него. Той се усмихвал максимално дужелюбно и пак се навеждал нещо да им разправям за себе си, от къде е, и какво е, но на тях си им личало, че им е "пълен страх" (а и там на дансинга вече било доста шумно за да се говори много). След 5 минути като свършил танцът, двете сестри се изнизали под някакъв предлог (а и, на всичкото отгоре, изчезнали от дискотеката изцяло). Младежът се самопреценява (самоопределя) като на външен вид не-плашещ, просто малко по-голям от тях. Смята и, че може би наистина са чакали някой - я гадже, я някаква компания и затова са изчезнали така бързо. Оценява, че постъпката му с танца е била "глупост". Смята, че може би е трябвало да си седи при тях, и да си приказва там, в периферията, но искал да остана насаме с по-голямата сестра. Усещал, че нищо няма да стане иначе така (пред двете заедно). Мислел след танца да я заведа някъде (настрани) и да си приказвали само двамата, което очевидно май нямало как да стане. Останал много смутен и факта, че после буквално изчезнали, защото си мислел, че по-късно пак ще се "пробва" на по-голямата. Дори, заради всичко това, цялата вечер му било тъпо за това, че явно бая ги бил изплашил.  Та младежът пита за някакви коментари, съвети и подобни ситуации.
 ilian_790112 отговаря, че:

Младежът бил отворил "сета" и после се опитвал да отмъкне "таргета" почти в началото. Естествено било, че малката ще се намеси. Трябвало младежът първо да заговори малката, да й вдигне леко самочувствието и да вкара в "сета" някой от приятелите си, за да се занимава с нея (с малката сестра). Така, като започнел да танцува с "таргета" никой няма да му пречи. И по време на танца не можело да разказваш кой си и с какво се занимаваш. Имало време за това. Да подметнел някой забавен коментар. Ако настроението пък е подходящо можело да бъде по-директен като я притисне до себе си и й каже колко го привлича. След това "калибрира" в зависимост от това дали просто искаш да й вземе телефона или да я заведеш някъде другаде.

Моята критика:

1. Не е толкова "естествено" малките сестри да се намесват в такива ситуации. Виждал съм много подобни случаи - малки или големи сестри, малки или големи приятелки, които въобще не се намесват. Някои са толкова отнесени с телефоните си, че сигурно само земетресение или пожар могат да ти разсеят от дисплея!
2. Хубаво да заговориш първо малката, но какво правим, ако по-голямата започне да ревнува и/или си помисли, че този сваля и двете? Според мен която ти харесва - нея си заговаряш, недавайки поводи за двусмислия, недоразумения и ревности. Така че това младежът добре е направил - бил е напълно директен и откровен!
3. По време на танца не е лоша идеята човек да си каже (поне накратко) какъв е, що е, защото:
3.1. Това може да е единственият шанс да поговориш! (И тази случка много точно го доказва! Всеки следващ момент нещо може да стане и да нямаш повече възможност да поговориш. А, ако вече си се представил и са те одобрили - то тогава може и да те потърсят пак, дори и да им се налага да изчезнат.)
3.2. Като човек се представи, така разсейва неясноти и премахва страхове. Много хора се притесняват повече от напълно непознати, отколкото от по-малко непознати.
4. Да притискаш до себе си по време на първи танц? Ха! Е, зависи от жената, може и да има такива, на които им е приятно. Чувал съм и за някакви из Австралия (не знам дали навсякъде или само в определени региони), където направо можело като танцуваш и да се целуваш с току-що срещната непозната. Времена и нрави. Ама, все пак... Избягвайте прибързани близки "жестове" от този тип.


Накрая да кажа и друго мое становище по случая. Най-голямата грешка е била това, че не се е вслушал в информацията, че "Тя си има приятел."! Ако човек не е дивак, има елементарно възпитание и спазва Златното правило да не прави това, което не иска на него да му правят, то като някой си има вече приятел/гадже е редно да прояви уважение не само към приятеля и неговата "собственост", но и към самата жена! Иначе какво? Насилствена изневяра? Проблеми с приятеля, понякога завършващи и с убийства от ревност! Любовни триъгълници!!! Нима това искаме?!
 Ако момичето е било наистина обвързано с интимен приятел (а и даже да не е имала гадже, но да е била по-плашлива и/или по-морална), веднага това налагащо се, несъобразяващо се с жените мачовско поведение би я отблъснало (и, ако трябва да правя "залози", то аз "залагам" на варианта, че те са си казали, че този младеж е много невъзпитан и/или много властен, пренебрегвайки факти, отговори и желания на отсрещната страна) и затова бързичко са се изнизали от дискотеката.

Неактивен Pickup_master

 • Administrator
 • Newbie
 • *****
 • Публикации: 25
 • Karma: +0/-0
  • Профил
  • Ел. поща
Re: Грешки, неверности и пикап-глупости на ilian_790112
« Отговор #4 -: август 03, 2016, 12:47:14 pm »
По същия повод (по-горе описания случай с неуспешната дискотечна свалка), ilian_790112 дава съвет да се лъже: не ставало дума за дълги разговори, а можело просто младежът да каже на малката сестра: "А, знаеш ли, ти имаш много лъскава черна права коса /или каквото и да е там/. Аз имам един приятел, който преди два месеца се раздели с гаджето си и ти си точно негов тип.... Той е много готин пич, всички момичета го харесват, прави най-хубавите пици в София /някакво много яко DHV, за да предизвикаш любопитството и/. "
Човекът, че не знае как се пише многоточие на български - само с три точки: "...", а не с повече от три като него, а и че прави други грешки в правописа е едно на ръка. Глупостта тук е за лъжата. Ако дадеш напразни надежди и после не изпълниш обещание, какво ще предизвика това у тази, чиято сестра си излъгал? Дали няма и двете да те намразят примерно или поне да спрат да ти се доверяват?
Отделно - "всички момичета го харесват" - това Илиянчо въобще не си представя, че у много жени предизвиква не особено приятно чувство. Някои директно заявяват, че не искат да си имат връзки с такъв човек и постоянно да се борят с конкурентки и да нямат чувство за сигурност.
И още - "DHV" идва от английското "Demonstration of Higher Value", което се превежда като "Демонстрация на висока/голяма ценност". Толкова ли не може да се направи едно българско ДВЦ или ДГЦ?


Илиян даже предлага и да се кажело "Сигурен съм, че ще си падне по тебе, трябва да ви запозная ..."

Връщаме се на въпроса от по-горе: а като дойде време да се спази това обещание и не се спази поради очевидна неналичност на такъв приятел, то тогава какво правим?

По този начин, смята Илиян, младежът ще я спечели (по-малката сестра) и тя нямало да го блокира, пък дори и да не я запознаел с никой от приятелите си, ама просто ще се надявала някой ден да бъдела запозната.

Както казахме вече - истината скоро ще излезне наяве и човекът ще се посрами като обикнове лъжец. Другото, което може да се има предвид е, че самата сестра може СЪЩО ДА СИ ИМА ПРИЯТЕЛ (нещо, което би трябвало да се има предвид от мислещите и цивилизовани глави) ИЛИ ПЪК ВЪОБЩЕ ДА НЕ Й ТРЯБВА ДА СЕ ЗАПОЗНАВА; ДА НЕ СИ ТЪРСИ ГАДЖЕ. (ИЛИ ПЪК ДА Й Е НЕУДОБНО ПРЕД КАКА Й ДА ПРИЕМЕ ТАЗИ "ИЗКУСИТЕЛНА ОФЕРТА"!)

Накрая и ето тази премъдрост Илиянова: Може всичко да направиш правилно и пак да загубиш сета, защото имало хиляди променливи. И после някой много се противи на учените, които смятат, че пикап-теориите и практиките не вършат работа, защото всяка жена е индивидуална и няма универсален метод при свалянето, та ПО-ДОБРЕ ДА НЕ СИ ДАВАТЕ ПАРИТЕ ЗА ПИКАП-КУРСОВЕ, ПИКАП-УЪРКШОПОВЕ И ВСИЧКО ОТ СОРТА, КОЕТО В КРАЯ НА КРАИЩАТА ЩЕ ВИ КАЖЕ, че "може всичко да сте направили правилно и пак да загубиш." Аз това ви го казвам и за без пари.

Неактивен Pickup_master

 • Administrator
 • Newbie
 • *****
 • Публикации: 25
 • Karma: +0/-0
  • Профил
  • Ел. поща
Re: Грешки, неверности и пикап-глупости на ilian_790112
« Отговор #5 -: август 11, 2016, 09:40:05 am »
Относно "ранга". Вече критикувах една безсмислица за ранга от ненаучния им пикап-форум (може да видите тук: ранг-безсмислица). Сега, обаче, нека обърна конкретно внимание на пост от ilian_790112, в който той се прави на вещ по ранговете.
 Един човек казва, че в силно проявеното его се изразява високият ранг. Отделно правилно поставя въпроса за баланса между егоистичното и колективното, между егото и съобразяването с другите. И ето на Илиянчо нещата: Рангът не се изразявал в силно проявено его. Независимо каква (сносна) дефиниция ще дадем на "ранг", то няма как егото, а камо ли - силната му проява, да не оказва влияние на т. нар. ранг. Егото и проявата му обезателно са части/компоненти от ранга. "Фрейм" и "его" не било едно и също. Автобус и носорог не са едно и също. Гира и компютър също не са едно и също...
Егото всъщност ни пречело на ранга, тъй-като ни карало да търсим реакция от другите.
Това пък хептен не е задължително. Някои хора точно, защото имат силно развито его, въобще не им пука за реакциите на другите. Казват, че те са важни и въобще плюят на мнението на "някакви си други". Между другото, ако някой не знае или е забравил - "ego" идва от латински и означава "аз".
 Илиянчо смята, че примерно, ако имаш его от типа "Аз съм добър с жените", то ти ще търсиш непрекъснато потвърждение за това и без да се усещаш ще се "квалифицираш" непрекъснато. Поредна демонстрация на непознаване на човешката психология! Много народ точно пък, когато си помисли, че е много добър/добра в нещо, въобще НЕ търси, а камо ли да търси "НЕПРЕКЪСНАТО" потвърждение. Те просто са си убедени, че са много добри и не разходват никаква енергия да го препотвърждават (което и става причина да загубят дадено качество, точно защото си мислят, че са много добри и не е нужно да го усъвършенстват или поне - поддържат).
 Пикапът бил... забавление. Това благопожелателно ли е, несериозно отношение ли е, какво е? Понеже за някои хора може и да е забавление, но за други е отговорност, ценност...
 Общуването със жените било "приятно и естествено". Отново половинчати изказвания, представяни за тотална истина. Но от човек непрофесионалист в областите на психология, социология, антропология, философия и пр. - толкова!
1. Жените са различни по темперамент, по характер, по култура, по занятие... Мъжете - и те. За някой мъж общуването с жена А и жена Б може да е приятно, но общуването с жена В и жена Г да е неприятно!
2. Естествено? Ами то по принцип би трябвало да е естествено, но поради различни културни, семейни, лични и пр. наплъстявания, в много случаи не е естествено, а е подчинено на най-различни правила, очаквания, обичаи, предразсъдъци...
 Ех, колко още има да учат хората от рода на Илиянчо!...

 Нарая ето и по това: "Баланса трябва да го намериш сам, той идва единствено с опита." В това изречение е "Балансът...", а не "Баланса". Разбира се, това е друга проява на друга неграмотност.
 Човек не винаги трябва сам да намира нещо. Чрез учене от други също може да намери (включително и въпросния баланс). Ето защо не е вярно, че идвал "ЕДИНСТВЕНО" с опита. Отделан тема е и опитът доколко, кога, как е полезен, защото ако опитът ти е само с жени от една отделна култура, то в друга култура този опит може да е много негативен и да носи обратни ефекти.
 Например на някои места може и да се счита за много привлекателно да подсвиркваш на жените, да им даваш въздушни целувки, да им смигаш и пр., но на други това може да не се забелязва или да се възприема негативно!
 Да, ама за да знаеш всичко това, наистина се иска да си изчел доста книжки, статии и/или да си бил сред различни хора, народности, националности, култури. Само с квартален опит и без четене - няма как, Илияне! Няма!


Активен NickKEYNC

 • Jr. Member
 • **
 • Публикации: 68
 • Karma: +0/-0
 • Пол: Мъж
  • ICQ Messenger - 99071234
  • YIM - pusekibf
  • Профил
  • zewjbcjy
  • Ел. поща

Неактивен JackKEYNC

 • Jr. Member
 • **
 • Публикации: 62
 • Karma: +0/-0
 • Пол: Мъж
  • ICQ Messenger - 51555267
  • YIM - mxzbwgmp
  • Профил
  • xeujsimi
  • Ел. поща

Активен JaneKEYNC

 • Full Member
 • ***
 • Публикации: 116
 • Karma: +0/-0
 • Пол: Мъж
  • ICQ Messenger - 94106997
  • YIM - pahknlvi
  • Профил
  • ikglypuj
  • Ел. пощаНеактивен MiaKEYNC

 • Jr. Member
 • **
 • Публикации: 76
 • Karma: +0/-0
 • Пол: Мъж
  • ICQ Messenger - 14650728
  • YIM - eghmmtnk
  • Профил
  • uqlmuofs
  • Ел. поща

Неактивен FillieCoimb

 • Newbie
 • *
 • Публикации: 1
 • Karma: +0/-0
 • Пол: Мъж
  • ICQ Messenger - 43534221
  • YIM - Arouse with lower vulgar valuati
  • Профил
  • Arouse with lower vulgar valuation drugstore
  • Ел. поща
Re: Грешки, неверности и пикап-глупости на ilian_790112
« Отговор #13 -: април 12, 2021, 07:22:11 am »
cialis online overnight view all
 cialis and alcohol interaction board index
 <a href="https://cialis1walmart.com/#">cialis over counter walmart
</a> - cialis reviews side effects recent message
 cialis walmart
cialis 10 mg effectiveness administrators

Неактивен KennethNoide

 • Newbie
 • *
 • Публикации: 13
 • Karma: +0/-0
 • Пол: Мъж
  • ICQ Messenger - 218743421
  • YIM - pl05ww
  • Профил
  • si0rgk
  • Ел. поща

 

Ваша реклама може да бъде тук

Може да имате реклама тук

About the privacy policy
How Google uses data when you use our partners’ sites or apps
Post there to report content which violates or infringes your copyright.