¯`·._.··¸.-~*´¨¯¨`*·~-.,- № ➊ Български пикап форум на научна и философска основа -,.-~*´¨¯¨`*·~-.¸··._.·´¯

Ваша реклама може да се разположи тук.

Ваша реклама може да се разположи и тук.

♥♡・゚:* № ➊ Научно-философски пикап-форум *:・゚♡♥

Автор Тема: Относно "не ми става"  (Прочетена 864 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Pickup_master

  • Administrator
  • Newbie
  • *****
  • Публикации: 25
  • Karma: +0/-0
    • Профил
    • Ел. поща
Относно "не ми става"
« -: август 05, 2016, 10:20:01 am »

"Не ми става" тема


  Понеже виждам, че не ми става се търси, реших да го подложа на един по-философски преглед тук, за да сме конкурентноспособни на ненаучния български пикап-форум за който е ставало дума вече.
 Не ми става е ясно в какви контексти, смисли и значения може да се използва. Аз ще го анализирам от философската гледна точка за ставането. Ставане, случване. Който е учил философия знае колко са важни тези категории. Като става дума за категории от този сорт - ето ви една класическа, Аристотелова - "ентелехия".
 Някои неща стават, други не стават, трети не стават, но по-късно стават. От това следва, че ако не ти става нещо, то може и да не стане никога, но може и по-нататък да стане. Има едно клише - "Всичко е възможно.", както и едно по-ново "Няма невъзможни неща". Е, това не е точна така, защото възможности, че има - има, но те са формални, абстрактни и реални. Най-лесно стават реалните, но даже и те (не всички от тях) винаги стават. Може и друга популярна фраза да вкараме тук - "Лесно няма." На място е.

Трябва ли да ни е еня

Зависи какво не ми става (или "не ви става", съответно). А и зависи от вас самите. Например някой не му се получава играта с някое момиче и го преживява. А друг пък не го преживява. Такива ми ти работи.
 Замислете се и върху това, че и да не ви става едно, може пък да ви става друго, което да компенсира неставането на първото.

 

Ваша реклама може да бъде тук

Може да имате реклама тук

About the privacy policy
How Google uses data when you use our partners’ sites or apps
Post there to report content which violates or infringes your copyright.