¯`·._.··¸.-~*´¨¯¨`*·~-.,- № ➊ Български пикап форум на научна и философска основа -,.-~*´¨¯¨`*·~-.¸··._.·´¯

Ваша реклама може да се разположи тук.

Ваша реклама може да се разположи и тук.

♥♡・゚:* № ➊ Научно-философски пикап-форум *:・゚♡♥

Покажи участието

От тук може да видиш всички публикации на този потребител.


Публикации - Pickup_master

Страници: [1] 2
1
  Въпросният slayer (от ненаучния бг-пикап форум) се е изложил като пише в отговор под свой пост за себе си: "Но Слейъра е 100% прав, че всичко зависи от твоя фрейм...". Отначало си помислих, че този явно има поне два акаунта и е възможно той да е Илиян (ilian_790112)! Такава излагация! ;D Направих няколко скрийншота, за да може да има доказателство за този фал (в случай, че се опита да го заличи)!
 Е, за да съм коректен, ще отбележа, че после съзрях отгоре "Предоставено от SBoy". Е, от това следва, че просто поствал от други хора, които "предоставят" по темата и за себе си включително. Скромността краси човека, както се казва.

2
Относно "ранга". Вече критикувах една безсмислица за ранга от ненаучния им пикап-форум (може да видите тук: ранг-безсмислица). Сега, обаче, нека обърна конкретно внимание на пост от ilian_790112, в който той се прави на вещ по ранговете.
 Един човек казва, че в силно проявеното его се изразява високият ранг. Отделно правилно поставя въпроса за баланса между егоистичното и колективното, между егото и съобразяването с другите. И ето на Илиянчо нещата: Рангът не се изразявал в силно проявено его. Независимо каква (сносна) дефиниция ще дадем на "ранг", то няма как егото, а камо ли - силната му проява, да не оказва влияние на т. нар. ранг. Егото и проявата му обезателно са части/компоненти от ранга. "Фрейм" и "его" не било едно и също. Автобус и носорог не са едно и също. Гира и компютър също не са едно и също...
Егото всъщност ни пречело на ранга, тъй-като ни карало да търсим реакция от другите.
Това пък хептен не е задължително. Някои хора точно, защото имат силно развито его, въобще не им пука за реакциите на другите. Казват, че те са важни и въобще плюят на мнението на "някакви си други". Между другото, ако някой не знае или е забравил - "ego" идва от латински и означава "аз".
 Илиянчо смята, че примерно, ако имаш его от типа "Аз съм добър с жените", то ти ще търсиш непрекъснато потвърждение за това и без да се усещаш ще се "квалифицираш" непрекъснато. Поредна демонстрация на непознаване на човешката психология! Много народ точно пък, когато си помисли, че е много добър/добра в нещо, въобще НЕ търси, а камо ли да търси "НЕПРЕКЪСНАТО" потвърждение. Те просто са си убедени, че са много добри и не разходват никаква енергия да го препотвърждават (което и става причина да загубят дадено качество, точно защото си мислят, че са много добри и не е нужно да го усъвършенстват или поне - поддържат).
 Пикапът бил... забавление. Това благопожелателно ли е, несериозно отношение ли е, какво е? Понеже за някои хора може и да е забавление, но за други е отговорност, ценност...
 Общуването със жените било "приятно и естествено". Отново половинчати изказвания, представяни за тотална истина. Но от човек непрофесионалист в областите на психология, социология, антропология, философия и пр. - толкова!
1. Жените са различни по темперамент, по характер, по култура, по занятие... Мъжете - и те. За някой мъж общуването с жена А и жена Б може да е приятно, но общуването с жена В и жена Г да е неприятно!
2. Естествено? Ами то по принцип би трябвало да е естествено, но поради различни културни, семейни, лични и пр. наплъстявания, в много случаи не е естествено, а е подчинено на най-различни правила, очаквания, обичаи, предразсъдъци...
 Ех, колко още има да учат хората от рода на Илиянчо!...

 Нарая ето и по това: "Баланса трябва да го намериш сам, той идва единствено с опита." В това изречение е "Балансът...", а не "Баланса". Разбира се, това е друга проява на друга неграмотност.
 Човек не винаги трябва сам да намира нещо. Чрез учене от други също може да намери (включително и въпросния баланс). Ето защо не е вярно, че идвал "ЕДИНСТВЕНО" с опита. Отделан тема е и опитът доколко, кога, как е полезен, защото ако опитът ти е само с жени от една отделна култура, то в друга култура този опит може да е много негативен и да носи обратни ефекти.
 Например на някои места може и да се счита за много привлекателно да подсвиркваш на жените, да им даваш въздушни целувки, да им смигаш и пр., но на други това може да не се забелязва или да се възприема негативно!
 Да, ама за да знаеш всичко това, наистина се иска да си изчел доста книжки, статии и/или да си бил сред различни хора, народности, националности, култури. Само с квартален опит и без четене - няма как, Илияне! Няма!

3

За групите жени и мъже. Една безсмислица.


  Ето я безсмислицата: "Група жени, събрани на едно място имат висок ранг, за разлика от група мъже."
Тази безсмислица я видяхме в челната страница на ненаучния български пикап форум. Това е абсолютна глупост. Оставяме настрана изясняването на понятието "ранг". Да видим нещата от по-ежедневна гледна точка: група мръсни, изморени жени-чистачки и група стегнати, лъснати военни-мъже. Коя група повече ви "ранг"-ира? Група проститутки група известни актьори? Къде "ранг"-ът е повече?
 Ами хайде пък да погледнем и положението от равни позиции/професии: откъде накъде една група бизнесмени е с по-малко ранг от една група бизнесдами? Или пък една група полицаи от една група полицайки?
 Откъде накъде един полицай е с повече ранг от група полицаи? А една полицайка е с по-малко ранг от група полицайки?
 Нещата с групите въобще не стоят така. Там има един друг проблем - фонов. Ако ти си красив, на фона на по-грозни ще си още по-красив и изпъкващ. Ако си грозен - на фона на красивите ще си по-грозен и непривлекателен и дори - отблъскващ. Това е главнитят проблем - фона, релацията, сравняването, а не някакъв си "ранг".

4
В тема на студент, който бил на 21 години, но имал проблем с едната ръка (не била оформена и развита от китката надолу, та това е нещото, което винаги се явявало проблем, когато покани на среща или се опита да сваля някоя жена), slayer дава някакъв много субективистичен отговор. Темата трябвало да служи за сериозен размисъл към всички "екскюзерс"! Понеже не може да каже на български "тези, които си търсят извинения", поради ограничен речников запас, то той транслитерира английското "excusers", което е множествено число на "excuser".
 Ето сега и субективистичния съвет: Решението на проблема било "много просто", само трябвало доста сериозно да го внедри младия студент в себе си, за да имало ефект. Прилата и сентенцията "Ако ти приемеш, че нещо е проблем за теб - то и другите го виждат като проблем.", която също е субективистична и невярна или незадължително вярна. 
 После slayerът почва да дава пример с него си, че някъде от 7-ми клас носил очила и това преди години му бил голям комплекс и тъй-като той вътрешно го правил на проблем, то ставало и проблем за другите... Когато вече започнал да "калибрира" алфа-поведение изобщо не ми пукало вече, че е очилат - редовно почнал да си ходи по купончета, по дискотеки, на срещи, на запознанства с очилата.  Изненадал се - след като вече на него не му пукало и комплексът бил изчезнал, то никой сякаш и не забелязвал, че носи очила...
 Адски субективистично и пояснявам веднага, за да не се подвеждат хората или поне да спася малка част от тях (които ще прочетат това някого) от заблуждението.

1. Това дали имаш някакъв комплекс или проблем (ако не го споделяш постоянно и не го правиш на проблем) не оказва никакво влияние на околните. Това дали си мислиш "Носът ми е много малък." или "Много съм черна.", въобще не дава значение и тези, които харесват малки носове и по-тъмни момичета, пак ще те харесат (независимо, че ти не се харесваш такава). Или пък - това дали си мислиш и се комплексираш, че си с очила и не се харесваш така, въобще не влияе на тези, които харесват хора с очила или пък на тези, които не ги харесват. Мислите, емоциите, комплексарщината са вътре в теб и е все едно дали си мислиш за очилата си, за ръката си, за пчелите, за утрешния брой на любимия си вестник или за президента на Турция - никой не го знае, никой не го усеща, никой, съответно, не се и повлиява.

2. Това, че ако престанело да ти пука от комплекса щели да почнат повече да те харесват - също е голяма тъпотия! Както вече обясних - пука ти или не, никой не знае (пак казвам - ако не го вербализираш и не го правиш обществено достояние). Твоите мисли, отношения, емоции спрямо нещо си там, което не харесваш у себе си (или извън себе си) не влияят на другите, защото няма телепати, които да те знаят. А и да те знаят, че не си харесваш нещо, какво? Много хора не биха се интересували, че Станка не си харесвала очите, а Гошо не си харесвал ушите. Даже има и хора, които ще се разнежат, ще вземат да успокояват Станка и Гошо, и пр. Всякакви хора има на този свят.

3. Ясно е, че е по-добре да нямаме комплекси, отколкото да имаме. Но, обобщавам, това дали имаш или нямаш, особено ако не го споделяш/афишираш/вербализираш/правиш достояние, НЕ влияе на отношението към теб, защото никой не знае, нито усеща какво си мислиш, какво не си мислиш, какво си харесваш, какво си не харесваш, какво си почувствал, когато си видял котката на съседите и т. н.


5
Философия / Социалното обкръжение
« -: август 05, 2016, 10:30:31 am »

Малко за социалното обкръжение


  Виждам, че и за социалното обкръжение се търси, та за да продължим успешната конкуренция на ненаучния български пикап-форум, за което се споменава тук многократко, ще отдам почит и на тази тема. Естествено, в светлината на пикапа.

Социалното обкръжение и решителната му важност за пикапа


 Ами, очевидно социалното обкръжение си е важно за пикапа и не само е важно, но е от първостепенна важност. Това е нещо като "материала" за пикапа. Ако няма социално обкръжение за какъв пикап въобще може да става дума? Пример? Ами човек на самотен остров. Къде го пикапът? С растенията и животните пикап не се прави. И с морската/океанската/речната вода също не се прави. Абе, трябва си човек, социум, социално обкръжение за тази работа.
 Колкото по-голямо социално обкръжение, очевадно, толкова повече пикап възможности. Е, да, зависи и какво е това голямо социално обкръжение (количеството не винаги е и с добро качество), но голямото си е голямо, така или иначе, големината му е Фактор (с главна буква, демек). Не може да сравняваш едно социално обкръжение в едно село, където примерно има само 1 млада жена и това в един магеполис, където такива жени са милиони и ти, дори и да си от срамежливите, дори и да не си никакъв пикап артист, пак може да си намериш жена (най-малкото, защото някои сами идват да се запознаят с теб; а то не е чудно - при толкова много народ, при толкова много обкръжение социално, разбираш ли?) Та, ей-такива ми ти работи, за социалното обкръжение и особено за него и връзката му с пикап теорията и пикап практиката.

6
Философия / Относно "не ми става"
« -: август 05, 2016, 10:20:01 am »

"Не ми става" тема


  Понеже виждам, че не ми става се търси, реших да го подложа на един по-философски преглед тук, за да сме конкурентноспособни на ненаучния български пикап-форум за който е ставало дума вече.
 Не ми става е ясно в какви контексти, смисли и значения може да се използва. Аз ще го анализирам от философската гледна точка за ставането. Ставане, случване. Който е учил философия знае колко са важни тези категории. Като става дума за категории от този сорт - ето ви една класическа, Аристотелова - "ентелехия".
 Някои неща стават, други не стават, трети не стават, но по-късно стават. От това следва, че ако не ти става нещо, то може и да не стане никога, но може и по-нататък да стане. Има едно клише - "Всичко е възможно.", както и едно по-ново "Няма невъзможни неща". Е, това не е точна така, защото възможности, че има - има, но те са формални, абстрактни и реални. Най-лесно стават реалните, но даже и те (не всички от тях) винаги стават. Може и друга популярна фраза да вкараме тук - "Лесно няма." На място е.

Трябва ли да ни е еня

Зависи какво не ми става (или "не ви става", съответно). А и зависи от вас самите. Например някой не му се получава играта с някое момиче и го преживява. А друг пък не го преживява. Такива ми ти работи.
 Замислете се и върху това, че и да не ви става едно, може пък да ви става друго, което да компенсира неставането на първото.

7
По същия повод (по-горе описания случай с неуспешната дискотечна свалка), ilian_790112 дава съвет да се лъже: не ставало дума за дълги разговори, а можело просто младежът да каже на малката сестра: "А, знаеш ли, ти имаш много лъскава черна права коса /или каквото и да е там/. Аз имам един приятел, който преди два месеца се раздели с гаджето си и ти си точно негов тип.... Той е много готин пич, всички момичета го харесват, прави най-хубавите пици в София /някакво много яко DHV, за да предизвикаш любопитството и/. "
Човекът, че не знае как се пише многоточие на български - само с три точки: "...", а не с повече от три като него, а и че прави други грешки в правописа е едно на ръка. Глупостта тук е за лъжата. Ако дадеш напразни надежди и после не изпълниш обещание, какво ще предизвика това у тази, чиято сестра си излъгал? Дали няма и двете да те намразят примерно или поне да спрат да ти се доверяват?
Отделно - "всички момичета го харесват" - това Илиянчо въобще не си представя, че у много жени предизвиква не особено приятно чувство. Някои директно заявяват, че не искат да си имат връзки с такъв човек и постоянно да се борят с конкурентки и да нямат чувство за сигурност.
И още - "DHV" идва от английското "Demonstration of Higher Value", което се превежда като "Демонстрация на висока/голяма ценност". Толкова ли не може да се направи едно българско ДВЦ или ДГЦ?


Илиян даже предлага и да се кажело "Сигурен съм, че ще си падне по тебе, трябва да ви запозная ..."

Връщаме се на въпроса от по-горе: а като дойде време да се спази това обещание и не се спази поради очевидна неналичност на такъв приятел, то тогава какво правим?

По този начин, смята Илиян, младежът ще я спечели (по-малката сестра) и тя нямало да го блокира, пък дори и да не я запознаел с никой от приятелите си, ама просто ще се надявала някой ден да бъдела запозната.

Както казахме вече - истината скоро ще излезне наяве и човекът ще се посрами като обикнове лъжец. Другото, което може да се има предвид е, че самата сестра може СЪЩО ДА СИ ИМА ПРИЯТЕЛ (нещо, което би трябвало да се има предвид от мислещите и цивилизовани глави) ИЛИ ПЪК ВЪОБЩЕ ДА НЕ Й ТРЯБВА ДА СЕ ЗАПОЗНАВА; ДА НЕ СИ ТЪРСИ ГАДЖЕ. (ИЛИ ПЪК ДА Й Е НЕУДОБНО ПРЕД КАКА Й ДА ПРИЕМЕ ТАЗИ "ИЗКУСИТЕЛНА ОФЕРТА"!)

Накрая и ето тази премъдрост Илиянова: Може всичко да направиш правилно и пак да загубиш сета, защото имало хиляди променливи. И после някой много се противи на учените, които смятат, че пикап-теориите и практиките не вършат работа, защото всяка жена е индивидуална и няма универсален метод при свалянето, та ПО-ДОБРЕ ДА НЕ СИ ДАВАТЕ ПАРИТЕ ЗА ПИКАП-КУРСОВЕ, ПИКАП-УЪРКШОПОВЕ И ВСИЧКО ОТ СОРТА, КОЕТО В КРАЯ НА КРАИЩАТА ЩЕ ВИ КАЖЕ, че "може всичко да сте направили правилно и пак да загубиш." Аз това ви го казвам и за без пари.

8
Във въпросната тема за опит за свалка в дискотеката, slayer също се е изказал и аз, както винаги, ще наблегна на нещата, които са грешни, неверни или откровени пикап-глупости от негова страна: та давайки "малко повече конкретика" човекът твърди! най-достоверното, което му хрумнало било компания, която са чакали сестрите и тя не дошла, та са отишли да я търсят на друго място или пък са им се обадили да отидат в друга дискотека.
Забележете как нито за миг не му минава мисълта, че хората може просто да са били там да се позабавляват и, че момичето може НАИСТИНА да си е имало ГАДЖЕ и да не се чувства длъжно да се поддава на някой, който решил да я сваля!
 По целият му "сет" (на онзи младеж от дискотеката) нямал никакви забележки, може би защото удивително му напомнял на негов си "сет" в най-голямата дискотека в Амстердам, където бил постъпил по подобен начин. С други думи - "моето гардже е най-хубавото". Щом той така бил постъпил, значи нямало забележки...
 Постъпил бил младежът добре, абе много добре билс подхода. Не бива да се вярва на това. Особено с оглед на това, че му е казано в прав текст, че момичето си има вече приятел!

 Като цяло съвсем правилно с оглед на мястото (дискотека) било това, че младежът действал "бързичко". Това не е нито "съвсем правилно", нито пък е нужно да се бърза толкова. Особено с непознати винаги е по-добре да се остави колкото се може повече време за опознаване. Ненапразно има поговорка, че "Бързата кучка слепи ги ражда."
 Светва ни и за това, че не трябвало да се бърка смисъла, че ако рискуваш ще спечелиш, а че ако не рискуваш няма шанс да спечелиш. Добре, че е той да ни светне, че иначе ние нямаше да се сетим сами! Тц-тц-тц. Бива ниско ниво, ама чак пък толкова!
 Много му харесала лидершип частта в която показвал тотален контрол над "сета"! "Лидершип" е английското "leadership". Може да се преведе като "водачество", "ръководство" или "лидерство". Беднят речник на български, обаче не позволява да се намери българска дума при slayer-а, но той вече е пословичен с неговата си неграмотност на различни езикови нива и на пикап нивото, за което и постоянно пишем тук!
От не само морална, но и от психологическо-прагматична гледна точка показване на такова контролиращо поведение е неправилно (еле, пък когато са ти казали, че жената е вече обвързана)!Не само голяма част от нормалните жени, но и по-голямата от нестандартните биха се възпротивили на такова едно мачовско поведение (с изключение сигурно на някои от мазохистките или на тотално изплашените и блокирали).

 Фрейм контрол, открехва ни този, било равно на "прави се каквото ти кажеш и искаш". Което по презумпция се приема за много хубаво, а? Аз пък, защо ли си мисля, че се прави каквото ти кажеш и искаш, НО САМО В ОПРЕДЕЛЕНИ И ДОПУСТИМИ ГРАНИЦИ, а не несъобразено с нищо. Все пак има неща като: закони, специфичен местен морал, културни и субкултурни традиции в даденото отношение. Но кой да се замисли върху това? Определено няма да е някой примитивен като slayerчо.
Той си показва и простотията с това, че трябвало да "питаш от учтивост, А НЕ ЗА ПОЗВОЛЕНИЕ, и без значение от отговора я отмъкваш." Това наподобява явленията от преди много векове, когато са крали булки. А аз си мислех, че сме в 21-ви век и той знае това.
 За него, ако се реагира по-нормално като това някой да отвърне: "Ама ние само за малко.", "Ама аз няма да я свалям.", "Еее ,добре тогава." било "усиране"! Забележете, че за него всякаква по-културна, по-човешка комуникация е "усиране"! Това показва некултурната му и варварска природа. Андрей Луканов правилно бе заявил едно време, че "С агресивна тактика се печелят само непочтени жени."
Щом не успявал да разкара "малката кокблокърка"... С такава лексика (английски сленг) и отношение, ще има да чака някой да печели/сваля/пикапва момичета. Мдааа... Освен, ако не са някои диви на неговото ниво, де. Ама дивотията още не е превзела чак толкова света.
 Други тъпи съвети - трябвало като си тръгнат момичета, младежът пак да ги последвал, пък да настоявал за размяна на контакти! Това вече щеше да е върхът на неуважението и да доведе до още по-голям уплах, а защо не и до проблеми с гаджето. Малко било сякаш това, че не се съобразил и я дръпнал, въпреки че му казано, че си има гадже! Ами и да рискува до край! Т.е. да го възприемат вече като навлек, досадник, а защо не и като преследвач. Пази Боже от такива пикап-съвети!

9
Ами така си е. Продължаваме нататък - относно отговор на ilian_790112 по следния проблем:

Ситуацията била дискотечна (в дискотеката).  Един младеж на 25 години си взел една водка там и като започнал да оглежда това, което става около него видял две момичета, които били сгушени едно до друго. Били със светло-руси, направо "бели" коси и били на може би около 18 г. и 16 г. Очевидно били сестри. Харесали му. Преценил ги като "много красиви" (особено по-голямата) и тъкмо били седнали в дискотеката (да били вътре не повече от 5 минути в онзи момент). Той се усмихнах до уши и се насочил към тях. Те били в периферията на дискотеката. Стигнал до тях и  заговорил тази, която му харесвала повече, а именно по-голямата. Започнал с: "Много сте сладки - много си отивате двете!". Тя отвърнала: "Познай какви сме - приятелки или сестри?". Той рекъл: "Сестри, разбира се.". Тя започнала да се смее, а другата (по-малката й сестра) се била навела доста, за да ги чува какво си говорят, защото те на ухо си говорили, за да се чуват. (Който не е бил в дискотека, само той не знае какъв е зор да си чуеш приказката там и какво викане пада!) Той продължил вече и към двете сестри и с много висок глас, за да го чуват викнал: "Нищо, че сте сестри, много ми харесваш, много си сладка!" (като го адресирал, разбира се, към по-голямата, за което вече стана дума), а после адресирал към сестра й: "Ще ти я открадна за малко, само за един танц, нали може?". Тук, обаче, сестричката се възпротивила с "О не, тя си има приятел!", но младежът вече я бил хванал (кака й) и я изтеглил на 9-10 метра по- към центъра на дискотеката, за да танцуват. Хубаво - да танцуват, обаче малката сестра не се отказала и да си стои на мястото, ами плътно до сестра си се залепила и отишла с нас. Та, уж танцували заедно тримата, обаче младежът го усетил това като "някакво напрегнато такова" - те се смущават едни други и явно се смущават от него. Той се усмихвал максимално дужелюбно и пак се навеждал нещо да им разправям за себе си, от къде е, и какво е, но на тях си им личало, че им е "пълен страх" (а и там на дансинга вече било доста шумно за да се говори много). След 5 минути като свършил танцът, двете сестри се изнизали под някакъв предлог (а и, на всичкото отгоре, изчезнали от дискотеката изцяло). Младежът се самопреценява (самоопределя) като на външен вид не-плашещ, просто малко по-голям от тях. Смята и, че може би наистина са чакали някой - я гадже, я някаква компания и затова са изчезнали така бързо. Оценява, че постъпката му с танца е била "глупост". Смята, че може би е трябвало да си седи при тях, и да си приказва там, в периферията, но искал да остана насаме с по-голямата сестра. Усещал, че нищо няма да стане иначе така (пред двете заедно). Мислел след танца да я заведа някъде (настрани) и да си приказвали само двамата, което очевидно май нямало как да стане. Останал много смутен и факта, че после буквално изчезнали, защото си мислел, че по-късно пак ще се "пробва" на по-голямата. Дори, заради всичко това, цялата вечер му било тъпо за това, че явно бая ги бил изплашил.  Та младежът пита за някакви коментари, съвети и подобни ситуации.
 ilian_790112 отговаря, че:

Младежът бил отворил "сета" и после се опитвал да отмъкне "таргета" почти в началото. Естествено било, че малката ще се намеси. Трябвало младежът първо да заговори малката, да й вдигне леко самочувствието и да вкара в "сета" някой от приятелите си, за да се занимава с нея (с малката сестра). Така, като започнел да танцува с "таргета" никой няма да му пречи. И по време на танца не можело да разказваш кой си и с какво се занимаваш. Имало време за това. Да подметнел някой забавен коментар. Ако настроението пък е подходящо можело да бъде по-директен като я притисне до себе си и й каже колко го привлича. След това "калибрира" в зависимост от това дали просто искаш да й вземе телефона или да я заведеш някъде другаде.

Моята критика:

1. Не е толкова "естествено" малките сестри да се намесват в такива ситуации. Виждал съм много подобни случаи - малки или големи сестри, малки или големи приятелки, които въобще не се намесват. Някои са толкова отнесени с телефоните си, че сигурно само земетресение или пожар могат да ти разсеят от дисплея!
2. Хубаво да заговориш първо малката, но какво правим, ако по-голямата започне да ревнува и/или си помисли, че този сваля и двете? Според мен която ти харесва - нея си заговаряш, недавайки поводи за двусмислия, недоразумения и ревности. Така че това младежът добре е направил - бил е напълно директен и откровен!
3. По време на танца не е лоша идеята човек да си каже (поне накратко) какъв е, що е, защото:
3.1. Това може да е единственият шанс да поговориш! (И тази случка много точно го доказва! Всеки следващ момент нещо може да стане и да нямаш повече възможност да поговориш. А, ако вече си се представил и са те одобрили - то тогава може и да те потърсят пак, дори и да им се налага да изчезнат.)
3.2. Като човек се представи, така разсейва неясноти и премахва страхове. Много хора се притесняват повече от напълно непознати, отколкото от по-малко непознати.
4. Да притискаш до себе си по време на първи танц? Ха! Е, зависи от жената, може и да има такива, на които им е приятно. Чувал съм и за някакви из Австралия (не знам дали навсякъде или само в определени региони), където направо можело като танцуваш и да се целуваш с току-що срещната непозната. Времена и нрави. Ама, все пак... Избягвайте прибързани близки "жестове" от този тип.


Накрая да кажа и друго мое становище по случая. Най-голямата грешка е била това, че не се е вслушал в информацията, че "Тя си има приятел."! Ако човек не е дивак, има елементарно възпитание и спазва Златното правило да не прави това, което не иска на него да му правят, то като някой си има вече приятел/гадже е редно да прояви уважение не само към приятеля и неговата "собственост", но и към самата жена! Иначе какво? Насилствена изневяра? Проблеми с приятеля, понякога завършващи и с убийства от ревност! Любовни триъгълници!!! Нима това искаме?!
 Ако момичето е било наистина обвързано с интимен приятел (а и даже да не е имала гадже, но да е била по-плашлива и/или по-морална), веднага това налагащо се, несъобразяващо се с жените мачовско поведение би я отблъснало (и, ако трябва да правя "залози", то аз "залагам" на варианта, че те са си казали, че този младеж е много невъзпитан и/или много властен, пренебрегвайки факти, отговори и желания на отсрещната страна) и затова бързичко са се изнизали от дискотеката.

10

"Амур и Психея"

Скулптура на Антонио Канова


"Амур и Психея" е една скулптура на италианския скулптор Антонио Канова:
Автор: Antonio Canova (Italian, 1757–1822) - Siren-Com (June 2005), Общественное достояние, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=345552.

11
Което си е вярно - вярно си е. А аз да продължа по темата. Относно "Още за социалното програмиране" slayer пише, че "програмата" "Не разговаряй с непознати, те са опасни!" остане и след детството, то дори даден порастнал човек да е много самотен, то не би направил нищо за да си намери приятели. Точно тези дни имах подобни контакти с млади момичета, които са възпитани по този начин - да не се пазят от непознати, та те дори го прехвърлят и към новите познати. И трите си имаха приятели и контакти достатъчно. А тези приятели/приятелки не са били винаги приятели - та те дори не са били познати отначало. Тъй че, малко повече мислене и може да се види, че такива "рече и отсече" в стил "той/тя не би направил нищо" не са правилни.
 Програмата "Без да си се доказал в живота, не можеш да имаш красиви жени до себе си." била "абсолютно манипулативна и изключително мощна". Мощността я оставям настрана, защото тя се определя от това колко даден индивид приема това убеждение. Но искам да се спра на т.нар. "манипулативност". Абсолютно манипулативно е, че красивите жени избират повече доказали се в живота, успешни хора, а не недоказали се и загубили (лузъри)? Точно обратното - абсолютно манипулативно е да се убеждава някой, че неуспял и недоказал се в живота има същите шансове спрямо красивите (а и въобще спрямо жените), както успелият! Това е залъгване, което по-скоро вреди (дава напразни надежди и потенциално може да причини депресия, когато тези надежди се сгромолясат под удара на действителността)! Естествено, че има всякакви случаи (включително и изключения, когато красивите жени някакси се е случило така, че са избрали неуспешния и недоказалия се, пред успешния и доказал се), но да затваряш очите на хората за такива факти (с цел да им вземеш пари за някой курс по пикап, както често и става) си е не просто неетично, но жестоко, нечовешко!
 Нямало гаранция, че успехът в живота ще ти доведе и много красиви жени. Гаранции пълни няма никога, но неуспехът в живота пък хептен няма да ти доведе не само красиви, но и често - никакви жени! А и зависи за какъв точно успех става дума. Едно е да имаш успех като, примерно, учител по нещо си с малка заплата, а съвсем друго е да имаш успех като собственик на верига ресторанти, например, и да се чудиш какво да си правиш парите. От успех до успех - балкан разлика! Но, хайде да не се лъжем, че някой, който затъва в заеми за неплатени сметки, ще е със същите шансове като някой, който има 2-3 големи фирми! Особено пък във все по-меркантилизиращото се време, когато да си беден не е привлекателно.
 Гледал той бил преди някакво интервю с топ-манекенка, която в отговор на въпроса "Какво трябва да има един мъж за да ти хареса?" казвала нещо от сорта на "Не може да си мъж на 30 и да не си се реализирал, да ми се возиш по трамваите, недопустимо е." И най-интересното било, че само след няколко минути комуникация с такъв тип момиче (ДА ПРИПОМНИМ ТИПА - "ТОП-МАНЕКЕНКА"!) тя лапвала по него (и то в 90%+ от случаите!) и дори му ставала "шофьор". Тук е нужно да се отбележи, че всеки има повече или по-малко красиви сънища, но е редно да не се представят за реалност. Аз също сънувам, че съм спечелил от някоя лотария, но не казвам, че наистина съм спечелил! Сън и реалност. Две различни неща.
 Личният морал се свежда опростенчески до "досегашното програмиране на всеки"! (Личният морал е ситема, която се оформя след възпитание в семейството, обучение в училище, влияние от приятели, медии, изкуство и, в някои случаи - самовъзпитание! Само че е много по-лесно да се опростенчи всичката тази сложност като "програмиране", все едно, че става дума не за най-висшата форма на материята - човешкия мозък, а за обикновен компютър.)
 Моногамността се била наложила с "придобиването на частната собственост". Отново непознаване на научната, фактологичната страна на въпроса. Моногамността не се появява задължително с частната собственост. Има и до днес народности, които си имат частна собственост, но са полигамни (или поне - бигамни). Покръстването, например (и то не само българското) е причина за премахване на полигамности, т.е. това става по религиозни, а не по икономически причини. Но де толкова познания?
 Интересно сам си противоречи с по-горното за успелия и не успелия/доказалия се и недоказалия се в живота като пише, че: 1. "Къде е равенството между човек роден в богато семейство и човек роден в кофите за боклук?" и 2. "едно грозно и дебело момиче има право /на хартия/ на красив, елегантен, мил, добър, нежен и т.н. мъж, но в реалния живот всъщност си е самотно или с много нискорангов мъж." Това да си противоречиш сам и то В ЕДИН И СЪЩИ ПОСТ/В ЕДНА И СЪЩА СТАТИЯ говори много за липсата на капацитет.
 С твърдението, че в природата нямало случаи женските животни да защитават мъжките от бой, човекът показва нулеви познания по етология. А смешката, че нямало много жени с качества "смелост" и "лидерство", съвсем пък не си струва коментар да й се прави. За по-любопитните и любознателни - да погледнат експериментите в детски градини, които доказват, че смелостта е качество, което не зависи от пола. Като човек с много опит в педагогиката на малки деца абсолютно подкрепям изводите от въпросните експерименти!
 Като става дума за "лигавене" и "комплекси за малоценност", ако това става поради т.нар. "програми", то съм сигурен, че slayerът най-много е пострадал от тях, защото не бях виждал по-голям лигльо и комплексар от него!
 Голяма ценност това да се говори силно, бе?! Един пиян като говори силно и крещи в кръчмата да не би да е идеала за всяка жена? Признак за ниска култура и/или недостиг на възпитание. И най-големите селяндури, неграмотни от малцинствата и алкохолици говорят високо. И какво от това?
Почти същата работа е и с хиленето/смеенето силно.

 Като става дума за "ре-Фреймвате" (запазен "правопис"), предлагам малко повече образование относно деконструкция - https://bg.wikipedia.org/wiki/Деконструкция, както и Декарт (за съмнението), и Бейкън (за идолите).
 Подценяват се материалните придобивки. Наивност. Поведение, начин на живот и "фрейм" може и да са основата, но после, ако няма материални придобивки, няма да има и успех (в много сфери)!

 

12

"Ромео и Жулиета"


  Това е една картина, изобразяваща известните образи Ромео и Жулиета на английския художник Франк Дикси:

By Frank Dicksee - http://www.odysseetheater.com/romeojulia/romeojulia.htm, Public Domain, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=896519.

13
Вицове / Виц за пикапа и изкуството
« -: юли 31, 2016, 09:07:01 am »
 Ето и тук виц за свалката и изкуството. Само като връзка, за да не дублираме съдържание. :)

14

Свалки, любов... и изкуство


виц


  Вицът е следният: В една компания имало няколко мъже и една жена. Мъжете през цялото време си говорили за свалки, жени, любов и пр. По едно време на жената й станало скучно и казала сериозно:
- Стига с тези свалки и любов, де! Нека поговорим за изкуство.
 И тогава настанала гробна тишина. По едно време един се оживил и казал:
- Изкуство! Ами да! Сега ще ви разкажа как свалях една пианистка!

 :P :D ;D

15

Защото роднините й бяха против


Питат мъж: "Имаш ли приятелка?"
- Нямам. Разделихме се.
- Може ли да попитам "Защо?"?
- Ами, защото роднини бяха против.
- Ооо, баща й сигурно?
- Не. Съпругът й. Тя беше вече омъжена.

 ;D ;D ;D

Страници: [1] 2

Ваша реклама може да бъде тук

Може да имате реклама тук

About the privacy policy
How Google uses data when you use our partners’ sites or apps
Post there to report content which violates or infringes your copyright.