General Category > Философия

Относно "не ми става"

(1/1)

Pickup_master:
"Не ми става" тема
  Понеже виждам, че не ми става се търси, реших да го подложа на един по-философски преглед тук, за да сме конкурентноспособни на ненаучния български пикап-форум за който е ставало дума вече.
 Не ми става е ясно в какви контексти, смисли и значения може да се използва. Аз ще го анализирам от философската гледна точка за ставането. Ставане, случване. Който е учил философия знае колко са важни тези категории. Като става дума за категории от този сорт - ето ви една класическа, Аристотелова - "ентелехия".
 Някои неща стават, други не стават, трети не стават, но по-късно стават. От това следва, че ако не ти става нещо, то може и да не стане никога, но може и по-нататък да стане. Има едно клише - "Всичко е възможно.", както и едно по-ново "Няма невъзможни неща". Е, това не е точна така, защото възможности, че има - има, но те са формални, абстрактни и реални. Най-лесно стават реалните, но даже и те (не всички от тях) винаги стават. Може и друга популярна фраза да вкараме тук - "Лесно няма." На място е.
Трябва ли да ни е еня Зависи какво не ми става (или "не ви става", съответно). А и зависи от вас самите. Например някой не му се получава играта с някое момиче и го преживява. А друг пък не го преживява. Такива ми ти работи.
 Замислете се и върху това, че и да не ви става едно, може пък да ви става друго, което да компенсира неставането на първото.

Навигация

[0] Списък на темите

Премини на пълна версия