¯`·._.··¸.-~*´¨¯¨`*·~-.,- № ➊ Български пикап форум на научна и философска основа -,.-~*´¨¯¨`*·~-.¸··._.·´¯

Ваша реклама може да се разположи тук.

Ваша реклама може да се разположи и тук.

♥♡・゚:* № ➊ Научно-философски пикап-форум *:・゚♡♥

Автор Тема: Грешки, неверности и откровени пикап-глупости на slayer  (Прочетена 1850 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Активен Pickup_master

 • Administrator
 • Newbie
 • *****
 • Публикации: 25
 • Karma: +0/-0
  • Профил
  • Ел. поща
 Става дума за slayer от pickup-project.net.  Вече споменах за някои от грешките и глупостите относно пикапа на този неумен индивид там, но тази тема е за един по-обстоен поглед върху нещата, които са грешни, неверни или направо очевидни глупости в неговите постове. Ще ги давам лека-полека, за да се учат хората и да видят колко не става той за преподавател/учител по пикап!

Активен Pickup_master

 • Administrator
 • Newbie
 • *****
 • Публикации: 25
 • Karma: +0/-0
  • Профил
  • Ел. поща
  Действам хронологично от по-старите към по-новите изцепки на slayerа: В тема за "играта на улицата" ("Играта на улицата F.A.Q.
") човечето ни информира, че по улиците минавали, забележете - "Сетове с прекрасни девойки". Няма майтап, така го казва: за около час можело спокойно да отвориш (и затвориш) поне десет сета с красиви жени, а през това време "около теб продължават да минават и минават Сетове с прекрасни девойки." ;D Това че "сетове" не е с голяма буква го оставяме настрана, защото човекът си е откровено-неграмотен, както сме писали и по рано за това. Тук, обаче, искаме да обясним, че по улиците може и да минават красиви жени (красотата е нещо субективно, все пак), но, повярвайте ни, сетове не минават, защото нямат нито крака, нито крила, нито колела.
 Искам и да обясня съвсем сериозно на пикапджиите и кандидат-пикапджиите, че количеството не трябва да е за сметка на качеството. Ако някоя жена (или мъж, съответно) проявява по-голям интерес и иска по-дълъг разговор, е по-добре да прекарате и цял 1 час да й обърнете внимание и да покажете уважение, отколкото да бързате да се запознавате със следващата! Никога количеството не трябва да е за сметка на качеството. Философът, мислител и политик В. И. Ленин е казал: "По-добре по-малко, но по-добре." ("По-добре да е по-малко, но да е по-добро.")
 Следващото недотам вярно твърдение е, че ако те отсвирели в дискотека (бар, заведение или купон) това силно намалявало шанса ти за успешен пикап сред друга девойка или група.
 1. Самото флиртуване (пикапване) с групи е само по себе си лоша идея, защото хората в по-голямата си част са ревниви и/или искат да се почувстват по-индивидуални, по-ценни сами по себе си.
2. Това не е 100% задължително да се случи - като те отсвирели (т.е. като ти откажели) в дискотеката, бара, заведението или купона, то значи, че ти намалявали шансовете. Аз не говоря само за случаите, в които останалите хора не са видели какво се случва. Аз имам предвид точно тези, които са видели, че са те отсвирили. В някои случаи ще се намерят жени, които да те съжалят, да поискат да те успокоят дори. В други, поне, няма да им е направило особено впечатление, особено пък, ако те намират за привлекателен. Виждал съм преки и задочни ситуации, когато някой не го харесват и го отхвърлят, но пък има жени, които казват: "Как може да не го харесват? Виж колко е сладък (готин, успешен)!" и даже има такива, които предприемат действия и сами отиват да се запознаят с този човек.


Една от причините да те отхвърлят била, че си "нийди" (от английското "needy" - "нуждаещ се", "нуждаеща се"). Това е клише, което много приемат на доверие. А фактологично погледнато има хора, които точно си търсят нийди или такива, които мислят това за много сладко, прочувстващо, съблазняващо.

На улицата, ако заговориш 10 и те отрежели всичките, то 11-та (или 11-я) нямало да знае за това. Ами ти стой само на едно място или само на една улица, пък да видим дали няма да станеш "известен", че само стоиш и "бройкаш" там. На някои това прави супер лошо впечатление и те квалифицират като "женкар", "плейбой", "боклук" и какво ли не. Факт.

На улицата сме имали  ясна и точна представа къде сме (в сета) и дали имаме реални "IOIs". Пояснявам, че IOI идва от английското "Indicator of Interest" и значи "индикатор/показател на интереса". Човекът пише неграмотно, знаете, та даже го е сложил в множествено число, но не на български, а на английски като "IOIs". На български може да се напише множественото като "IOI-та".
И, разбира се, че това не е вярно - на един купон, в бар и пр., имаш доста по-ясна и точна представа кой проявява интерес към теб и кой не, защото хората са по-отпуснати, по-откровени. Ама то мислене трябва, за да се знаят такива прости факти.


В дискотека, бар и пр. като заговориш хора, това им давало "ранг" ("social proof" - в превод от английски - "социално/обществено доказване/признание"). Това същото важи и за улицата, в една или друга степен. Отделно, грешно е да се мисли, че всеки го осъзнава това или, че го цени - някои хора просто не искат да са толкова обект на внимание и са отишли там просто да си прекарат добре - да потанцуват, да послушат музика, да пият нещо, а не специално да се свалят!

Да отчетем и това, че има хора, които са решително против да се запознават на улицата със случаен човек. Те са толкова убедени, че това е неправилно, опасно или неморално, че просто няма да спрат каквото и да им приказваш, както и да изглеждаш. Така че, чиста глупост е това, че всяка жена може да се "пикапи" на улицата.


Можело да си намериш на улицата девойка за LTR. (LTR = Long-Term Relationship, англ. "Дълготрайна връзка".) И за брак можело, ама той нямал опит в това. Е, как да има?! Няма толкова луди жени, че да се омъжват за чак такива недостойни и загубени хора като него!

Бил стигнал до такова ниво, че да трие телефони на супер красиви момичета. Забележете, че тук не става дума за нещо повече от външност. Характер, темперамент, качества,  добродетели на една жена? Тера инкогнита е това за низката му личност. А това с телефоните, които били толкова много - и преди е ставало дума, че даден телефонен номер въобще не означава, че далият ти го (далата ти го) наистина има намерение да прави каквото и да било с теб! Отделно може и да е (и най-вероятно е) нещо в стил "градска легенда" и "Умря циганката, която ме хвалеше." На самохвалство ми бие това, а за вас не знам!

Играта на улицата била "уникална по себе си" и си имала "свои правила и структура". Общи приказки, които може да се отнасят за какво ли не. Нищо конкретно. Празнословност!

Смял се (той така си се хили гледам олигофренската и на научната книга за пикап: Пикап книга, както вече отбелязах в друга тема), когато му казали, че не искат да се занимават с някакви от улицата! А това, всъщност, не е смешно, ако може да мисли човек - показва, че не само жени, но и мъже могат да са против случайни срещи и запознанства на улицата. Всеки си има своя ценностна система и предпочитания. Това може да се изследва, да се обмисля, а не да буди олигофренясал смях.

И нон-стоп това "социални програми"/"социално програмиране". За него сякаш няма неща като "светоглед"/"мироглед", "настройка", "отношение", "кондициониране", "установка"... Къде ти е чувал той за такива научни и точно понятия. По-лесно си е някакво такова понятие, дилетантската да го кара. От прост човек - толкова.


Неактивен Psy

 • Newbie
 • *
 • Публикации: 3
 • Karma: +1/-0
  • Профил
Ааа, още по-зле и от другия е тоя! :o

Активен Pickup_master

 • Administrator
 • Newbie
 • *****
 • Публикации: 25
 • Karma: +0/-0
  • Профил
  • Ел. поща
Което си е вярно - вярно си е. А аз да продължа по темата. Относно "Още за социалното програмиране" slayer пише, че "програмата" "Не разговаряй с непознати, те са опасни!" остане и след детството, то дори даден порастнал човек да е много самотен, то не би направил нищо за да си намери приятели. Точно тези дни имах подобни контакти с млади момичета, които са възпитани по този начин - да не се пазят от непознати, та те дори го прехвърлят и към новите познати. И трите си имаха приятели и контакти достатъчно. А тези приятели/приятелки не са били винаги приятели - та те дори не са били познати отначало. Тъй че, малко повече мислене и може да се види, че такива "рече и отсече" в стил "той/тя не би направил нищо" не са правилни.
 Програмата "Без да си се доказал в живота, не можеш да имаш красиви жени до себе си." била "абсолютно манипулативна и изключително мощна". Мощността я оставям настрана, защото тя се определя от това колко даден индивид приема това убеждение. Но искам да се спра на т.нар. "манипулативност". Абсолютно манипулативно е, че красивите жени избират повече доказали се в живота, успешни хора, а не недоказали се и загубили (лузъри)? Точно обратното - абсолютно манипулативно е да се убеждава някой, че неуспял и недоказал се в живота има същите шансове спрямо красивите (а и въобще спрямо жените), както успелият! Това е залъгване, което по-скоро вреди (дава напразни надежди и потенциално може да причини депресия, когато тези надежди се сгромолясат под удара на действителността)! Естествено, че има всякакви случаи (включително и изключения, когато красивите жени някакси се е случило така, че са избрали неуспешния и недоказалия се, пред успешния и доказал се), но да затваряш очите на хората за такива факти (с цел да им вземеш пари за някой курс по пикап, както често и става) си е не просто неетично, но жестоко, нечовешко!
 Нямало гаранция, че успехът в живота ще ти доведе и много красиви жени. Гаранции пълни няма никога, но неуспехът в живота пък хептен няма да ти доведе не само красиви, но и често - никакви жени! А и зависи за какъв точно успех става дума. Едно е да имаш успех като, примерно, учител по нещо си с малка заплата, а съвсем друго е да имаш успех като собственик на верига ресторанти, например, и да се чудиш какво да си правиш парите. От успех до успех - балкан разлика! Но, хайде да не се лъжем, че някой, който затъва в заеми за неплатени сметки, ще е със същите шансове като някой, който има 2-3 големи фирми! Особено пък във все по-меркантилизиращото се време, когато да си беден не е привлекателно.
 Гледал той бил преди някакво интервю с топ-манекенка, която в отговор на въпроса "Какво трябва да има един мъж за да ти хареса?" казвала нещо от сорта на "Не може да си мъж на 30 и да не си се реализирал, да ми се возиш по трамваите, недопустимо е." И най-интересното било, че само след няколко минути комуникация с такъв тип момиче (ДА ПРИПОМНИМ ТИПА - "ТОП-МАНЕКЕНКА"!) тя лапвала по него (и то в 90%+ от случаите!) и дори му ставала "шофьор". Тук е нужно да се отбележи, че всеки има повече или по-малко красиви сънища, но е редно да не се представят за реалност. Аз също сънувам, че съм спечелил от някоя лотария, но не казвам, че наистина съм спечелил! Сън и реалност. Две различни неща.
 Личният морал се свежда опростенчески до "досегашното програмиране на всеки"! (Личният морал е ситема, която се оформя след възпитание в семейството, обучение в училище, влияние от приятели, медии, изкуство и, в някои случаи - самовъзпитание! Само че е много по-лесно да се опростенчи всичката тази сложност като "програмиране", все едно, че става дума не за най-висшата форма на материята - човешкия мозък, а за обикновен компютър.)
 Моногамността се била наложила с "придобиването на частната собственост". Отново непознаване на научната, фактологичната страна на въпроса. Моногамността не се появява задължително с частната собственост. Има и до днес народности, които си имат частна собственост, но са полигамни (или поне - бигамни). Покръстването, например (и то не само българското) е причина за премахване на полигамности, т.е. това става по религиозни, а не по икономически причини. Но де толкова познания?
 Интересно сам си противоречи с по-горното за успелия и не успелия/доказалия се и недоказалия се в живота като пише, че: 1. "Къде е равенството между човек роден в богато семейство и човек роден в кофите за боклук?" и 2. "едно грозно и дебело момиче има право /на хартия/ на красив, елегантен, мил, добър, нежен и т.н. мъж, но в реалния живот всъщност си е самотно или с много нискорангов мъж." Това да си противоречиш сам и то В ЕДИН И СЪЩИ ПОСТ/В ЕДНА И СЪЩА СТАТИЯ говори много за липсата на капацитет.
 С твърдението, че в природата нямало случаи женските животни да защитават мъжките от бой, човекът показва нулеви познания по етология. А смешката, че нямало много жени с качества "смелост" и "лидерство", съвсем пък не си струва коментар да й се прави. За по-любопитните и любознателни - да погледнат експериментите в детски градини, които доказват, че смелостта е качество, което не зависи от пола. Като човек с много опит в педагогиката на малки деца абсолютно подкрепям изводите от въпросните експерименти!
 Като става дума за "лигавене" и "комплекси за малоценност", ако това става поради т.нар. "програми", то съм сигурен, че slayerът най-много е пострадал от тях, защото не бях виждал по-голям лигльо и комплексар от него!
 Голяма ценност това да се говори силно, бе?! Един пиян като говори силно и крещи в кръчмата да не би да е идеала за всяка жена? Признак за ниска култура и/или недостиг на възпитание. И най-големите селяндури, неграмотни от малцинствата и алкохолици говорят високо. И какво от това?
Почти същата работа е и с хиленето/смеенето силно.

 Като става дума за "ре-Фреймвате" (запазен "правопис"), предлагам малко повече образование относно деконструкция - https://bg.wikipedia.org/wiki/Деконструкция, както и Декарт (за съмнението), и Бейкън (за идолите).
 Подценяват се материалните придобивки. Наивност. Поведение, начин на живот и "фрейм" може и да са основата, но после, ако няма материални придобивки, няма да има и успех (в много сфери)!

 

Активен Pickup_master

 • Administrator
 • Newbie
 • *****
 • Публикации: 25
 • Karma: +0/-0
  • Профил
  • Ел. поща
Във въпросната тема за опит за свалка в дискотеката, slayer също се е изказал и аз, както винаги, ще наблегна на нещата, които са грешни, неверни или откровени пикап-глупости от негова страна: та давайки "малко повече конкретика" човекът твърди! най-достоверното, което му хрумнало било компания, която са чакали сестрите и тя не дошла, та са отишли да я търсят на друго място или пък са им се обадили да отидат в друга дискотека.
Забележете как нито за миг не му минава мисълта, че хората може просто да са били там да се позабавляват и, че момичето може НАИСТИНА да си е имало ГАДЖЕ и да не се чувства длъжно да се поддава на някой, който решил да я сваля!
 По целият му "сет" (на онзи младеж от дискотеката) нямал никакви забележки, може би защото удивително му напомнял на негов си "сет" в най-голямата дискотека в Амстердам, където бил постъпил по подобен начин. С други думи - "моето гардже е най-хубавото". Щом той така бил постъпил, значи нямало забележки...
 Постъпил бил младежът добре, абе много добре билс подхода. Не бива да се вярва на това. Особено с оглед на това, че му е казано в прав текст, че момичето си има вече приятел!

 Като цяло съвсем правилно с оглед на мястото (дискотека) било това, че младежът действал "бързичко". Това не е нито "съвсем правилно", нито пък е нужно да се бърза толкова. Особено с непознати винаги е по-добре да се остави колкото се може повече време за опознаване. Ненапразно има поговорка, че "Бързата кучка слепи ги ражда."
 Светва ни и за това, че не трябвало да се бърка смисъла, че ако рискуваш ще спечелиш, а че ако не рискуваш няма шанс да спечелиш. Добре, че е той да ни светне, че иначе ние нямаше да се сетим сами! Тц-тц-тц. Бива ниско ниво, ама чак пък толкова!
 Много му харесала лидершип частта в която показвал тотален контрол над "сета"! "Лидершип" е английското "leadership". Може да се преведе като "водачество", "ръководство" или "лидерство". Беднят речник на български, обаче не позволява да се намери българска дума при slayer-а, но той вече е пословичен с неговата си неграмотност на различни езикови нива и на пикап нивото, за което и постоянно пишем тук!
От не само морална, но и от психологическо-прагматична гледна точка показване на такова контролиращо поведение е неправилно (еле, пък когато са ти казали, че жената е вече обвързана)!Не само голяма част от нормалните жени, но и по-голямата от нестандартните биха се възпротивили на такова едно мачовско поведение (с изключение сигурно на някои от мазохистките или на тотално изплашените и блокирали).

 Фрейм контрол, открехва ни този, било равно на "прави се каквото ти кажеш и искаш". Което по презумпция се приема за много хубаво, а? Аз пък, защо ли си мисля, че се прави каквото ти кажеш и искаш, НО САМО В ОПРЕДЕЛЕНИ И ДОПУСТИМИ ГРАНИЦИ, а не несъобразено с нищо. Все пак има неща като: закони, специфичен местен морал, културни и субкултурни традиции в даденото отношение. Но кой да се замисли върху това? Определено няма да е някой примитивен като slayerчо.
Той си показва и простотията с това, че трябвало да "питаш от учтивост, А НЕ ЗА ПОЗВОЛЕНИЕ, и без значение от отговора я отмъкваш." Това наподобява явленията от преди много векове, когато са крали булки. А аз си мислех, че сме в 21-ви век и той знае това.
 За него, ако се реагира по-нормално като това някой да отвърне: "Ама ние само за малко.", "Ама аз няма да я свалям.", "Еее ,добре тогава." било "усиране"! Забележете, че за него всякаква по-културна, по-човешка комуникация е "усиране"! Това показва некултурната му и варварска природа. Андрей Луканов правилно бе заявил едно време, че "С агресивна тактика се печелят само непочтени жени."
Щом не успявал да разкара "малката кокблокърка"... С такава лексика (английски сленг) и отношение, ще има да чака някой да печели/сваля/пикапва момичета. Мдааа... Освен, ако не са някои диви на неговото ниво, де. Ама дивотията още не е превзела чак толкова света.
 Други тъпи съвети - трябвало като си тръгнат момичета, младежът пак да ги последвал, пък да настоявал за размяна на контакти! Това вече щеше да е върхът на неуважението и да доведе до още по-голям уплах, а защо не и до проблеми с гаджето. Малко било сякаш това, че не се съобразил и я дръпнал, въпреки че му казано, че си има гадже! Ами и да рискува до край! Т.е. да го възприемат вече като навлек, досадник, а защо не и като преследвач. Пази Боже от такива пикап-съвети!

Активен Pickup_master

 • Administrator
 • Newbie
 • *****
 • Публикации: 25
 • Karma: +0/-0
  • Профил
  • Ел. поща
В тема на студент, който бил на 21 години, но имал проблем с едната ръка (не била оформена и развита от китката надолу, та това е нещото, което винаги се явявало проблем, когато покани на среща или се опита да сваля някоя жена), slayer дава някакъв много субективистичен отговор. Темата трябвало да служи за сериозен размисъл към всички "екскюзерс"! Понеже не може да каже на български "тези, които си търсят извинения", поради ограничен речников запас, то той транслитерира английското "excusers", което е множествено число на "excuser".
 Ето сега и субективистичния съвет: Решението на проблема било "много просто", само трябвало доста сериозно да го внедри младия студент в себе си, за да имало ефект. Прилата и сентенцията "Ако ти приемеш, че нещо е проблем за теб - то и другите го виждат като проблем.", която също е субективистична и невярна или незадължително вярна. 
 После slayerът почва да дава пример с него си, че някъде от 7-ми клас носил очила и това преди години му бил голям комплекс и тъй-като той вътрешно го правил на проблем, то ставало и проблем за другите... Когато вече започнал да "калибрира" алфа-поведение изобщо не ми пукало вече, че е очилат - редовно почнал да си ходи по купончета, по дискотеки, на срещи, на запознанства с очилата.  Изненадал се - след като вече на него не му пукало и комплексът бил изчезнал, то никой сякаш и не забелязвал, че носи очила...
 Адски субективистично и пояснявам веднага, за да не се подвеждат хората или поне да спася малка част от тях (които ще прочетат това някого) от заблуждението.

1. Това дали имаш някакъв комплекс или проблем (ако не го споделяш постоянно и не го правиш на проблем) не оказва никакво влияние на околните. Това дали си мислиш "Носът ми е много малък." или "Много съм черна.", въобще не дава значение и тези, които харесват малки носове и по-тъмни момичета, пак ще те харесат (независимо, че ти не се харесваш такава). Или пък - това дали си мислиш и се комплексираш, че си с очила и не се харесваш така, въобще не влияе на тези, които харесват хора с очила или пък на тези, които не ги харесват. Мислите, емоциите, комплексарщината са вътре в теб и е все едно дали си мислиш за очилата си, за ръката си, за пчелите, за утрешния брой на любимия си вестник или за президента на Турция - никой не го знае, никой не го усеща, никой, съответно, не се и повлиява.

2. Това, че ако престанело да ти пука от комплекса щели да почнат повече да те харесват - също е голяма тъпотия! Както вече обясних - пука ти или не, никой не знае (пак казвам - ако не го вербализираш и не го правиш обществено достояние). Твоите мисли, отношения, емоции спрямо нещо си там, което не харесваш у себе си (или извън себе си) не влияят на другите, защото няма телепати, които да те знаят. А и да те знаят, че не си харесваш нещо, какво? Много хора не биха се интересували, че Станка не си харесвала очите, а Гошо не си харесвал ушите. Даже има и хора, които ще се разнежат, ще вземат да успокояват Станка и Гошо, и пр. Всякакви хора има на този свят.

3. Ясно е, че е по-добре да нямаме комплекси, отколкото да имаме. Но, обобщавам, това дали имаш или нямаш, особено ако не го споделяш/афишираш/вербализираш/правиш достояние, НЕ влияе на отношението към теб, защото никой не знае, нито усеща какво си мислиш, какво не си мислиш, какво си харесваш, какво си не харесваш, какво си почувствал, когато си видял котката на съседите и т. н.


 

Ваша реклама може да бъде тук

Може да имате реклама тук

About the privacy policy
How Google uses data when you use our partners’ sites or apps
Post there to report content which violates or infringes your copyright.